22540 61508 / 22540 23878

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κάστρο Μύρινας

Χτισμένο επί Βυζαντίου αρχές του 12ου αιώνα, αποτελεί το μεγαλύτερο οχυρό του Αιγαίου. Είναι εύκολα προσβάσιμο και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά τα τείχη και επιπλέον να απολαύσουν από εκεί την υπέροχη θέα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές

Βόρεια της Λήμνου, 3 χλμ από το χωριό Κατάλακκος, κοντά στην παραλία Γομάτι βρίσκονται οι Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές. Πρόκειται για αμμώδεις λόφους έκτασης 70 στρεμμάτων που συνθέτουν ένα σπάνιο φυσικό τοπίο που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Φαρακλό

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Προπούλι, δίπλα στην θάλασσα βρίσκεται το Γεωλογικό πάρκο Φαρακλού. Αποτελείται από βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν από τη συνάντηση της λάβας με την θάλασσα. Χαρακτηρίζονται από τη σφαιροειδή μορφή τους, για αυτό αποκαλούνται και «φραγκοκέφαλα».

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Παναγιά Κακαβιώτισσα

Το μοναδικό ίσως στον κόσμο εξωκκλήσι χωρίς σκεπή βρίσκεται κοντά στο χωριό Θάνος, 4 χλμ περίπου από τη Μύρινα. Η θέση του επιβλητική και εντυπωσιακή μιας και χτίστηκε σε μία εσοχή του βουνού Κάκαβος. Η ιστορία του γίνεται γνωστή από τον 14ο αιώνα, όταν μοναχοί από το νησί του Αγίου Ευστρατίου εγκαταστάθηκαν εκεί για να προστατευτούν από τους Οθωμανούς.

Το εξωκκλήσι λειτουργεί κάθε Λαμπροτρίτη, όταν οι κάτοχοι της εικόνας της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας, την φέρνουν στον ναό.

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

  Ημ. Αφιξης
  Ημ. Αναχώρησης
  Αριθμός ατόμων

  ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

   Ημ. Αφιξης
   Ημ. Αναχώρησης
   Αριθμός ατόμων